Selecteer een pagina

Weiger-moed

Newsflash!

Moederhart kondigt de fase van weiger-moed aan. Samen sterk, samen voor onze kinderen.

Nieuwe maatregelen 26 november 2021

Gisteren heeft ons demissionaire kabinet opnieuw maatregelen afgekondigd die onze kinderen hard raken. Behalve de mondkapjes vanaf groep 6, komen de testen op lagere scholen en vaccinaties vanaf 5 jaar in zicht. De druk wordt opgevoerd om ons wanhopig en gehoorzaam te maken.

Wij ontvangen veel bezorgde berichten van ouders hierover. Zij smachten net als wij naar duidelijkheid, eigen regie en een einde aan deze aanslag op onze levens en de (geestelijke) gezondheid van onze kinderen.

Wij hebben het afgelopen anderhalf jaar zo goed mogelijk volgehouden, door creatief te zijn, door elkaar tot steun te zijn, maar duidelijk is dat deze overheid niet voor rede vatbaar is en niet van plan is onze vrijheid terug te geven. Onze eigen daadkracht, wijsheid en verbondenheid met elkaar moet het verschil gaan maken. De Moederhart gemeenschap heeft al laten zien dat ze die ‘wapens’ in huis heeft. Maar we zetten een tandje bij.

Juridisch team voor Stichting Moederhart

Moederhart heeft organisatorische versterking gevonden, een juridisch team bereidt gevonden ons te helpen en werkt aan betere communicatie en manieren elkaar te vinden. De juridische adviezen zijn natuurlijk niet dé sleutel tot de oplossing alleen. De overheid bereidt steeds weer nieuwe (ministeriële) regels en wetten voor die scholen verplichten de regels te volgen.

Maar veel scholen geven aan hieraan niet mee te willen werken. Wij hebben deze mensen nodig en zij hebben ons nodig. Waar de regels aangescherpt worden moeten wij dus slimmer worden.

Weiger-moed

Weiger-moed houdt in dat een ‘nee’ vanaf nu voldoende is. Blijf in gesprek maar onderhandel niet voor kleine overwinningen. Een mondkapje op de kin is nog steeds een mondkapje en testen in plaats van een vaccin is nog steeds gegijzeld blijven in onvrijheid over je eigen lichaam.

De moed te weigeren zal bergen verzetten. Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat een duidelijke grens trekken minder energie vergt, eerder minder conflict oplevert en anderen motiveert te bewegen naar onze kant. En wat bij mij werkte, kan voor iedereen werken. Veel twijfelaars krijgen we mee als we het goede voorbeeld geven. Wachten tot iedereen ‘er aan toe is’ werkt eerder verlammend, en dat is ook helemaal niet nodig. Zie de aarzeling van de ander juist als een aanmoediging bij jezelf te blijven. De groep zal dan hoe dan ook groeien.

Het is een misverstand dat volgers van het beleid en twijfelaars de strijd met ons aan willen gaan. Ook zij willen duidelijkheid. Nu zijn wij het die dat bieden. Zet onze boodschap in het licht, daarmee zetten we het onrecht ook in het volle licht. Het is onze beste kans om onze kinderen een toekomst te geven waar zij recht op hebben. En ook wij staan in ons recht, door te luisteren naar een hogere wet, die van de liefde en de menselijkheid. Daar is geen speld tussen te krijgen.

#Moederhart